ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΝΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΝΟ!

Η "άλλη" Τήνος

city

 Η Τήνος είναι το ιερό νησί της Μεγαλόχαρης, γενέτειρα πολλών και μεγάλων νεοελλήνων γλυπτών και ζωγράφων. Το νησί έχει πάνω από 40 κατοικημένα σήμερα πανέμορφα χωριά, 1000 εξωκλήσια, θεμελιωμένα στις πλαγιές και τις κορυφές των λόφων, περίπου χίλιους περιστερώνες στις ρεματιές και τις κοιλάδες του, αριστουργήματα λαικής μαστοριάς, και δεκάδες μισοερηπομένους ανεμόμυλους. Η επιφάνεια ολόκληρου του νησιού είναι χαραγμένη από πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ξερολιθιές που καθιστούν το Τηνιακό τοπίο πραγματικά μοναδικό.

Γνωστό σαν το «Νησί της Παναγίας», η Τήνος είναι το μεγαλύτερο προσκυνηματικό κέντρο της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι επισκέπτες δεν παρατείνουν τη διαμονή τους, και έτσι δε γνωρίζουν τις πολλές ομορφιές του νησιού, αφήνοντάς το ανεξερεύνητο.

Υπάρχουν περισσότερα από 40 κατάλευκα παραδοσιακά χωριά, κτισμένα με Κυκλαδική αρχιτεκτονική,

village

σκορπισμένα σε ένα εξαιρετικό σκηνικό αντιθέσεων ανάμεσα στην πέτρα και το πράσινο της φύσης. 194 τετραγωνικά χιλιόμετρα προσφέρονται στον επισκέπτη, με δεκάδες υπέροχες παραλίες και κρυστάλλινα νερά, ταβέρνες και εστιατόρια στα γραφικά λιμανάκια, και λαογραφικά μουσεία με χειροποίητα προιόντα στα χωριά και την πόλη του νησιού.

Οι επιλογές είναι ατελείωτες και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Περιηγήσεις με αυτοκίνητο και πούλμαν, θαλάσσιες εκδρομές, έντονη νυχτερινή ζωή, μουσεία και αρχαιότητες, παραδοσιακά πανηγύρια και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα χωριά και τη Χώρα. Τοπικά δρομολόγια επίσης, σας δίνουν τη δυνατότητα να επισκευθείτε αυθημερόν τα γύρα νησιά όπως η Μύκονος, η Δήλος και η Άνδρος.

Η Τήνος του χθες και του σήμερα. Το νησί που δεν φωνάζει σαν τη Μύκονο, ούτε επιδυκνύει την αρχαία γοητεία του όπως η Δήλος, αλλά προστάζει να ανακαλυφθεί!

 

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΝΟ! 

ag-markos

Το νησί των αντιθέσεων, της παράδοσης, της τέχνης και της ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Ανακαλύψατε την άγνωστη ΤΗΝΟ με ένα αυτοκίνητο από την μεγάλη γκάμα που διαθέτουμε. Παράδοση και η παραλαβή των αυτοκινήτων γίνεται στον χώρο της επιλογής σας, δωρεάν. Η άγνωστη ΤΗΝΟΣ, με τις πανέμορφες παρθένες παραλίες και τα κάτασπρα χωριά σας περιμένει να την εξερευνήσετε!

Η ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου, σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική παράδοση του νησιού και τη φιλοξενία των κατοίκων του, αναδεικνύουν την Τήνο σε έναν από τους πιό ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς.